Cultuur kwestie - wij moeten meer praten en kennis uitwisselen om elkaar beter te begrijpen! Ook in Sport!

 

Cultuur is nodig voor dialoog en dialoog is nodig in cultuur. Begrip van andere culturen kan vooroordelen en haat voorkomen. Juist daarom is uitwisseling met andere culturen echt een  verrijking voor ons allemaal. Hiermee kunnen wij inzichten vergroten, onze kennis verruimen, elkaar inspireren. Tussen 20 en 22 maart 2017 was waterpolo coach Amir Hamrahi vanuit Teheran, Iran naar Rotterdam gevlogen voor een sport/culturele ontmoeting.

 

In 3 dagen tijd hebben wij veel over cultuur, invloed van religie in waterpolo en andere sporten doorgenomen. Wij hebben verschillende zwembaden bezocht en tevens onze amateurs waterpolo cultuur voorgesteld.  

 

In een korte periode hebben wij veel geprobeerd te laten zien over Nederlandse maatschappij en omgaan met sport op verschillende niveaus en leeftijden. Daarnaast hebben wij genoten van de Rotterdamse respectvolle samenleving en zijn we tot conclusie gekomen dat sport verrijkt. Met dit bezoek van een collega uit Islamitische Republiek Iran, willen wij onze projecten van sport en cultuur verder ontwikkelen en uitbreiden. Kennis en ervaring die wij mede door zulke activiteiten doen zijn van essentieel belang om  culturen wereldwijd beter te begrijpen en respecteren.

 

Hartelijk dank aan ZV Westland, MNC Dordrecht en ARBO Rotterdam dat ze dit bezoek mogelijk hebben gemaakt.

*kijk naar ons filmpje