News

Meer informaties over activiteiten in het buitenland.


KNZB

Review stage Montenegro met jaargang 2000-2001 Nederland door jeugdbondscoach Zeno Reuten

Zeno Reuten  talent en jeugdbondscoach heren waterpolo KNZB <17,<15 en instroom

 

"In nauwe samenwerking met Powerswim (lees Zoran Stanisic) zijn we in juli 7 dagen op bezoek geweest in Herceg Novi waar we hebben ervaren de waterpolocultuur Montenegro zowel op clubniveau als landelijke selectie.
Voor de Nederlandse jongens een ervaring die uniek was.  24/7 leven als topsporters, unieke team vorming, ontwikkelingsproces op detailniveau, geweldig mooie omgeving, en een prima beeld van de topsportcultuur Montenegro in relatie tot onze werkwijze en belevingswereld.
 
Elke ochtend training van 2 uur vooraf gegaan door een blok stabiliteit/kracht ,elke namiddag/begin avond een oefen cessie van wederom 2 uur met de 1e 2 dagen Sparren met leeftijdsgenoten Montenegro, daarna veelvuldig samenwerkt/gespeeld met Jadran. Tussendoor veel rust en ontspanning maar ook teamcessies omtrent tactiek, bewustwording, toekomstperspectief maar ook individueel de lat hoog gelegd!

Powerswim leverde naast het vooraf met bondscoaches  afgestemde programma ook technische ondersteuning rondom en tijdens de trainingen ,dit werd door staf en sporters als meerwaarde aan programma gezien.  Al met al vanuit mijn visie zeker voor herhaling vatbaar ,zoals zo vaak gezegd buitenlandse stages en deze in het bijzonder geven zo een boost in de ontwikkeling dat eigenlijk er met elkaar naar toe gewerkt dat dit soort stages ,toernooien een vast onderdeel uit maken van de zomerprogramma's.

Wij zijn Zoran en de KNZB maar ook de ouders dan ook zeer erkentelijk dat we aan deze stage in dit top waterpololand p hebben kunnen deelnemen.

Het voorafgestelde doel in het ontwikkelingsproces: bewustwording van het gevraagde zowel individueel als collectief in  topsport waterpolo en een 1e stap richting kwalificatie EJK < 17 in 2017 in onze ogen prima gelukt

Jong Oranje

Succesvolle oefenstage Jong Oranje 1 en Jong Oranje 2 in Montenegro!

 

Korte terugblik over oefenstage die een maand geleden in Herceg Novi plaats heeft gevonden.

Power swim heeft een mooi gelegenheid gekregen om met jonge talenten van KNZB te mogen trainen. Onder de motto: cultuur, bewustwording hebben wij een vruchtbare periode achter de rug. In goed overleg met bondscoach Zeno Reuten en zijn staf hebben wij een gebalanceerde programma gemaakt. Het was een maatwerkprogramma waarbij prestatie – binding en plezier in juiste verhouding staan.

Polo technisch gezien hebben wij een drukke programma gehad, namelijk:

In 7 dagen hebben wij meer dan 15 uur getraind in de ochtend en 7 wedstrijden gespeeld tegen leeftijdgenoten van Montenegro en Australië. In totaal werd in 7 dagen meer dan 30uur getraind!

Uniek moment was de wedstrijd in open zee zwembad (herkenbaar in deze deel van Adriatische kust) om tegen plaatselijke toppers te spelen. Overdag mochten de spelers naar het strand of boulevard toe.  S’avonds tot 23:00 konden ze genieten van het  sfeer van een waterpolo stad.

Power swim oefenstage was met het woord “bewustwording” gekleurd. Onze hele expeditie heeft wel  iets mee naar huis genomen: begeleiders – belang van techniek, spelers – belang van hun rol binnen het team.

Oefenstage voor Jong Oranje 1 was intensiever! Groep van coach Jacob Spijker had een andere motief: voorbereiding op EK in Alphen. Gecombineerde oefenstage met veel individueel aandacht op techniek en toernooi prestatie. Eerste dagen hebben wij in  Herceg Novi met Jong MNE getraind en gespeeld, andere dagen tegen Jong Australie en locale senioren teams.

Eerste dagen waren tevens als teambuilding gebruikt met activiteiten zoals boot excursie, stranden maar ook om een toernooi te spelen in  een zee zwembad 

In Podgorica heeft JO1 aan een top waterpolo toernooi mee gedaan! Zeer aangename faciliteiten in Hotel Nikic, Podgorica. Goede gastvrijheid van Podgorica Open toernooi organisatie heeft gezorgd voor maximale focus.  Onder de leiding van Jacob Spijker heeft jong Nederlands talent  een paar knappe prestaties geleverd: klein nederlagen tegen o.a. MNE, SER en HUN, een overwining op AUS. Wij zijn allemaal samen gegroeid, ik ook!

Zoran Stanisic - “Stap voor stap, training per training kwamen wij steeds dichter bij elkaar! Wij hebben maximaal eruit gehaald om top- nivau richting EK Alphen hoogst mogelijk te bereiken. Ik ben blij dat iedereen tevreden is over hun individuele groei en dat we gezond en vrolijk terug naar huis zijn gekomen!”

 

Bondscoach Montenegro

Bondscoach van Montenegro dhr. Vladimir Gojkovic gast bij Internationale waterpolokamp Power Swim Montenegro 2016.

Zilveren coach van afgelopen EK Belgrado zal op woensdag 24 februari een gast training in Herceg Novi verzorgen. Na de training (18:00 - 19:30) zal succes coach een spreek uur houden met sporters en begeleiders van waterpolo kamp Power Swim.

In Montenegro zullen deelnemers van Internationale waterpolokamp Power Swim naast een rijke waterpolo/trainings programma ook een mogelijkheid hebben om kennis te maken met de cultuur en omgeving van dit prachtige land.

Heeft u interesse in aangepaste trainings kamp voor uw club of organisatie? Neemt u gerust contact met ons op:  contact@powerswim.nl