Diensten en missie


Power Swim – meer dan een oefenstage!

Inspiratie is een onmisbaar onderdeel van het leven! Onze missie is om onze deelnemers met waterpolo te laten inspireren!

Hoe doen wij dat?

Leren hoe je een bal moet vangen en gooien doe je ook bij je eigen vereniging, daar gaat het hier niet om. Wat wij doen is onze deelnemers naar een andere waterpolo omgeving brengen, waarbij wij er tevens voor zorgen dat de volledige smaak van de andere cultuur geproefd wordt! Het gaat dus niet zo zeer alleen om het sport-technische vlak.

Wat onderscheid u van andere oefenstages?       

 

Oefenstage is bedoeld om het team verband te versterken en in het algemeen, beter worden! Power Swim oefenstage gaat een stukje verder dan gezelligheid: onze motto is prestatie, binding en plezier. Naast intensieve training schema en waterpolo-technische inhoud werken wij aan team, groeps en individuele processen. Club begeleiders, trainers, coaches, spelers, voor iedereen staat inspiratie op plek nummer 1. Power Swim levert maatwerk. Dat is uniek!

Maatwerk in waterpolo, hoe werk dat?

 

Het kunstje is dat Power Swim niet een “verplichte pakket met oefenstof” levert, maar precies andersom. De vereniging spreekt zijn wensen uit: welke element van waterpolo-spel ze graag behandeld willen zien worden. Op basis van de uitgesproken wensen, verzamelt Power Swim het begeleiding team voor de betreffende groep een maakt programma op maat. Maximaal aantal deelnemers per Power Swim kamp is 30 (sporters en begeleiders).

Wie geeft lessen, wie is programma leider?

 

Power Swim werkt alleen met de professionals! Van Hotel, buschauffeur, waterpolo organisaties, scheidsrechters tot aan fysio-therapeuten die met de deelnemers bezig zijn. Kortom, mensen met kennis en ervaring in hun werk!

De programma leider is Zoran Stanisic, andere professionals zijn coach Branko Mitrovic, internationale FINA scheidsrechter Mihajlo Ciric, fysio/medisch  Joost van Leusden. Gast deelnemers zijn zorgvuldig gekozen. Laatste keer was dat dhr. Vladimir Gojkovic, Bondscoach van Montenegro, een grote waterpolo naam. Wij hanteren de mening dat van iedere coach iets te leren valt.

Lessen inhoud, wat is dat specifiek?

 

Het is uiteraard onmogelijk om slechts binnen een week enorm veel beter te worden, was dat maar waar! Power Swim inspireert deelnemers om bezig te zijn met hun taken, 100% focus! Power Swim wekt iedereen aan, het belang van de basis techniek, lichaam houding, bal vangen, werpen... ‘Back to basic” werkt volgens onze bekende: “Praatje, plaatje, datje” systeem.

 Er wordt veel individuele aandacht besteed aan deelnemers, er wordt ruim aan details opgelet. Een training van een professional waterpolo team bekijken is op zich al inspiratief. Aanwijzingen van top coaches, spelen tegen leeftijdsgenoten, het is een unieke ervaring.

 

Voor wie is Power Swim bedoeld?

 

Weliswaar zijn onze doelgroepen in de eerste instantie talenten in de leeftijd 14-18 jaar, maar Power Swim is bedoeld voor iedereen! Met C, B en A jeugd is ons werk  het meest doeltreffend. Een kamp voor dames 4 of heren 6 kan prima georganiseerd worden, echter ligt de prioriteit dan niet aan 4 uur per dag trainen/spelen, maar meer aan cultureel en toeristische activiteiten meemaken! Montenegro is een mooi land!

Waarom zijn pubers het meest doeltreffende groep?

 

Uit eigen ervaring weet ik dat de sporters hier het meeste behoefte aan hebben! Een puber die waterpolo geïnspireerd is geraakt, heeft vele positieve kanten! In de eerste instantie sportief maar later ook maatschappelijk. Wij leren kinderen taken uitvoeren, samenwerken, onder druk presteren, als team werken... Wij maken iedereen bewust van zijn rol in een team proces. Dit geldt ook voor begeleiders en club bestuurders! Het mooie is, dat ons werk meetbaar is: als iedereen bewust wordt van zijn rol, dan is communicatie en samenwerking vele malen prettiger.

Cultuur verschil, kunnen wij het aan?

 

Onze missie is niet om een wedstrijd van de Montenegrijnse clubs te winnen! Het gaat om iets anders, namelijk: zien, horen en proeven! We helpen aan talent ontwikkeling mede door zijn eigen weg en plezier te vinden! Power Swim heeft ruime input op doorzettings vermogen en belang van teamwerk.

Wij leren deelnemers wat de verschillen zijn, de punten waar wij als Nederlanders best trots op mogen  zijn, maar kritisch kijken naar de punten waar wij nog in kunnen groeien. Mede door een andere cultuur te leren kennen, worden wij ook zelf bewuster van onze eigen cultuur! Dat is een mooi moment om te ervaren.

 

Iets voor jouw vereniging? Neem contact op contact@powerswim.nl


Sport technisch beleids plan

 

Op basis van uw ambities, kan Power Swim systematisch onderzoek binnen uw vereniging maken en een sport technisch plan (STP) ontwikkelen. Sport technisch plan is een meerjarige programma die u ervaart als een onderdeel van het brede verenigings beleids plan. Sport technisch plan heeft als hoofdtaak een grondig "van bodem tot top" onderzoek doen binnen uw vereniging of organisatie en een STP maken.

Heeft u moeite om ambities uit te voeren bij uw vereniging , of zijn de ontwikkeling proccesen binnen uw vereniging traag en onduidelijk? Neemt u dan contact op met Power Swim.


Verliest waterpolo het gevecht in de "familie" teamsport?

 

Waterpolo kampt met veel problemen, zowel op amateuristisch als professioneel niveau. Als sport transformeert het zicht niet snel genoeg om de schoonheid van het spel te tonen aan het publiek, en daarmee tevens aan de sposors, om zo een multimediale ondersteuning te krijgen. 

De problemen zijn groot en er zijn individuen en organisaties die proberen om de situatie te verhelpen. De laatste tijd wordt er veel aandacht besteed aan het aanpassen van de regels van het waterpolo spel. Het aanpassen van de regels heeft een aantal fundamentele aspecten: aantrekkelijker spel (meer doelpunten), eenvoudigere regels, kleiner aantal deelnemers ... Praktijk heeft echter bewezen dat alles zijn voor- en nadelen heeft.

Power Swim werkt aan ontwkkeling van unieke ideeën van waterpolo in overeenstemming met de groeiende behoefte van de hedendaagse sport. Het project Power Swim is ontworpen voor zowel amateurs als professionele atleten.


Binnenkort meer over project Power Swim!