Geslaagde Power Swim mid-achter clinics met dhr Antonio Petrovic (MNE) 

 

Tijdens de Kerstvakantie heeft Power Swim aantal mid-achter clinics georganiseerd.  Eerst in Barendrecht, daarna in Groningen en tenslotte in Haarlem. Volgens de bekende Power Swim methode met een bekende waterpolo gast hebben coaches, sporters en de scheidsrechters van 4 uur lange clinics genoten.

 

Antonio “de Butcher” Petrovic was tevreden:

 

“Het was een leuke ervaring. Na het EK Eindhoven 2012 ben ik weer in Nederland. Uit Eindhoven heb ik mooie herinneringen, niet alleen door het zilvere medaille dat wij met Montenegro hebben gewonnen, maar Eindhoven is een mooi stad met vriendelijke mensen, prachtige accommodatie en een top organisatie. Deze keer was het niet anders, alleen nu als begeleider had ik meer mogelijkheden om interactief  met sporters om te gaan. Na mij idee was iedereen tevreden. Ik ook. Kennis overdragen is een vak. Gelukkig, wij delen de zelfde passie, dus taalbarrière was goed over te bruggen. Ik zal graag terugkomen naar Nederland. Mensen zijn vriendelijk en enthousiast. Waterpolo heeft een toekomst hier!” 

Carlo Cirino, coach WZ&PC Purmerend

Wij starten met een presentatie waarbij wij eerst mee werden genomen in het leven van Toni “The Butcher”.

Wat daarbij opviel is dat er ook veel vergelijk werd gemaakt met topsport in de Balkan landen en de rest van Europa. Ook het verschil in mentaliteit, voornamelijk in Nederland. Voor mij deels wel begrijpelijk want ze kunnen ook geen uren oefenen. Als je kijkt hoe moeilijk het voor ons is om extra badwater te krijgen, wat als gevolg heeft dat men ook niet veel trainingsuren in de week heeft en ook minder kansen en passie meebrengt om topsporter te worden.

Wel heel mooi om te horen dat men daar leeft voor de sport. 

In de presentatie werden een aantal mooie oefeningen getoond en een deel techniek uitgelegd. Het was een interactieve presentatie wat  het extra leuk maakte.

Tony en Guus werden ook vaak bevraagt en lieten houdingen zien. Hierdoor kreeg je een mooi beeld van wat er in het water gebeurde, wat ze later dan ook in het water lieten zien.

 

Wat mij is bijgebleven is wat ze aan de scheidsrechters meegaven. Dat er vrijwel nooit een mid-voor een uitsluiting krijgt terwijl die vaak veel overtredingen in de aanval maken e/o uitlokken. Door hierop te wijzen besef je dat deze eigenlijk altijd een voorkeurspositie heeft en het voor de mid-achter een lastig spel is. Hierdoor krijg je nog meer respect voor goede mid-achter spelers. 

Daarna gingen wij naar het zwembad en gingen wij de techniek toepassen in het water, met verschillende oefeningen. Wij als trainers keken mee bij de badrand. Het mooie hieraan was dat je in het water letterlijk zag wat ze deden en ‘wat’ welke actie teweegbracht. Heel mooi. Tony danst door het water. Wat is die man snel, bewegelijk en ook heel sierlijk .Ook wij begeleiders, gaven tips aan mensen in het water.

Ik heb hier veel van kunnen leren.

Het laatste deel was het interview. Iedereen was uit het water en in de kantine konden er vragen gesteld worden. De volgorde was heel mooi omdat je nu, techniek en praktijk hebt gezien en daarop door kan vragen. 

Voor mij een zeer waardevolle middag, waarbij ik hoop dat dit als basis voor trainers meegenomen wordt. Hier kan iedereen van leren!

Zoran Stanisic, Power Swim

“Wij willen onze partners M&O Techniek, de KNZB en Selectie Punt sponsorplan Yasemin Smit bedanken voor de steunen en prachtige samenwerking. Dit motiveert ons om verdere waterpolo kennis naar Nederland te brengen en de Top-sport cultuur te verbeteren. Dit soort activiteiten zijn goed voor alle deelnemers. Werken met professionals is meerwaarde voor iedereen, voor mij ook. Iedere keer leer ik ook wat nieuws. Aanwezigheid van Nederlandse Top Spelers Max van Genabeek en Guus van Yperen was zeer geslaagd. Het was leuk om ervaring uit professionele waterpolo leven van Balkan en Spanje te vergelijken. In de toekomst brengen wij steeds meer inspirerende sporters. Inspiratie staat op plek nummer een.”