5e International Waterpolo Camp Power Swim

Van een groep een team maken

 

Van 1 tot en met 6 mei 2018 is Power Swim op een 6-daagse trainingsstage naar Montenegro geweest, met een groep van 36 deelnemers, afkomstig van Zwemvereniging Noordkop uit Den Helder. Deze kleine vereniging heeft een record bedrag aan sponsorgeld binnen gehaald in korte tijd, zodat iedereen de mogelijkheid had om deel te nemen aan deze trainingsstage. Zij bewijzen dat je met elkaar heel veel kunt bereiken ook als kleine vereniging. Met het sponsorgeld is een deel van de stage bekostigd, een kledingpakket van Diapolo aangeschaft en een drietal excursies bij elkaar gesponsord.

De groep is zeer uiteenlopend, in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar en op verschillende waterpolo niveaus. Een prachtige uitdaging voor Power Swim om elke deelnemer individueel te ontwikkelen en eigen doel te laten bereiken, maar ook om ze samen als team te ontwikkelen.

Daarnaast heeft deze groep aangegeven dat het belangrijk is dat er ook plezier wordt gemaakt naast de vele intensieve trainingen en wedstrijden tegen de jeugd van VK Jadran. De binding met elkaar gaat daardoor vanzelf.

 

 Ook in deze trainingsstage waren er meerdere gasttrainers en spelers aanwezig om een inspirerende clinic te verzorgen, de hoofdcoach van Power Swim mr. Branko Mitrovic heeft de midachter technieken door middel van een clinic meegeven aan de deelnemers, door o.a. zelf te water te gaan en de deelnemers aan de lijve te doen ondervinden hoe een midachter te werk gaat op topniveau. Mr. Nicola Brkic heeft tijdens een training de oefeningen vanuit de droogtraining in het water voorgedaan en bij alle groepen de training verzorgd vanuit het water.

Door middel van een aantal uitgekozen excursies hebben wij veel plezier en fun gehad maar ook kennis gemaakt met de cultuur en de prachtige omgeving van Montenegro. Het hoogtepunt voor ons was het beklimmen van de 1300 treden in Kotor, met zijn allen naar boven, ook de geblesseerden, deze werden naar boven getild op steile trappen.

Met elkaar voor elkaar, Power Swim is trots hier getuige van te zijn geweest.

Tijdens de stage waren de 2 laatste finale wedstrijden van het kampioenschap van Montenegro, VK Jadran tegen BUDVA, hierbij waren wij als groep aanwezig, de laatste wedstrijd kenmerkte zich door het enthousiaste publiek van ZV Noordkop, een mooi compliment van voorzitter mr. Milos Mracevic, hij gelooft dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan hen als het gaat om energie en liefde die ze in het waterpolo brengen. Mr. Milos Mracevic heeft tevens de groep in de Trophy kamer een adembenemend verhaal verteld over de sport beleving van de Montenegrijnse spelers.  In Montenegro heeft elke speler 1 doel en dat is Olympisch Goud !

 

Aan het eind van de stage hebben wij al onze gezamenlijke doelen bereikt, veel geleerd, veel gelachen, veel gezien en bovendien een nog hechtere groep dan dat zij naar Montenegro toe kwamen. Win-Win situatie voor iedereen ! De glimlach die wij allen hebben, gaat voorlopig niet meer van ons gezicht af.